224kablo
Röportajlar

GÜNSAN ELEKTRİK TÜRKİYE BAYİ SATIŞ MÜDÜRÜ ENİS ADEMOĞLU

Günsan Elektrik Türkiye Bayi Satış Müdürü Enis Ademoğlu

  1. Öncelikle Günsan Elektrik faaliyetlerinden söz eder misiniz?

Günsan Elektrik, 1982 yılında anahtar priz ve elektrik aksesuarları imalatı yapmak üzere kuruldu. Yenilikçi ürün yelpazemizle elektrik sektöründe öncü şirketlerden biri olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. 17 bin parçalık ürün portföyümüz var. Değişen ihtiyaç ve taleplere uygun ürünler geliştirerek sektörde farklılaşıyoruz. Zengin ürün portföyümüzü distribütörlerimiz ve bayilerimiz aracılığı ile hem iç pazara hem de dünyada 50’den fazla ülkede müşterilerimize ulaştırıyoruz.

  1. Günsan Elektrik ürünlerini neler farklılaştırıyor?

Günsan Elektrik olarak ürünlerimizi sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilere göre şekillendiriyoruz. Pazarda fark yaratan kişileştirilebilir ve özgün ürünler üretiyoruz.  İnovasyon, teknoloji ve Ar-Ge bu anlamda öncelik verdiğimiz konular. Ar-Ge’ye sektörün üzerinde bir pay ayırarak farklı yaşam alanlarına yönelik herkes için kullanımı kolay, güvenli ve estetik ürünlerimizle farklı kullanım ihtiyaçlarına cevap veriyoruz.

  1. İş dünyası nasıl bir dönemden geçiyor? Bu bağlamda Günsan Elektrik nasıl bir yol izliyor?

19. yüzyılın sloganı mutluluktu, 20. yüzyılınki ise özgürlük. 21. yüzyılın sloganının ise sağlık olduğunu artık hepimiz kabul ediyoruz.  İş dünyasında da kavramlar her geçen dönem değişerek yeni bakış açıları geliştirmeyi zorunlu kılıyor. Müşteri her zaman haklıdır sloganı bugünün iş yaşamında alıcı veya satıcı tarafları için etkisini yitirse de müşteriler performans, dürüstlük ve öngörülebilirlik beklentilerini hala korumaya devam ediyor. İçinde bulunduğumuz pandemi süreci elbette ki zorlukları beraberinde getirmiş olsa da çözüm bulma ve fırsat oluşturma konusundaki farklılıklarımızın yarıştığı mücadele dolu bir arenayı da bizlere sunuyor.

Bu bağlamda ticari hayatta 50 yıldır etkisini sürdüren geleneksel müşteri memnuniyeti kavramını geride bırakarak artık müşterilerimize ilham kaynağı olmamız gereken yeni bir döneme girileceğini düşünüyorum. Dünya ticaretinde artık küresel aktörlerin ön planda olduğu günümüzde yerel değerlerin önemini kavramanın, büyüklüğün içinde mütevaziliğin, büyük ağların içinde inceliğin ve zorluklara karşılık her koşulda sahada yer almanın önemini bilmenin bu dönemin temel taşları olacağına inanıyorum.

Günsan’ın bugün müşterilerine ilham kaynağı olma yaklaşımındaki saygı, hoşgörü, samimiyet, disiplin ve sadakat gibi değerler aslında Anadolu topraklarının özünde mevcut olan değerler. Dolayısıyla Günsan olarak geliştirdiğimiz ticari stratejilerin, müşterilerimize yaratacağımız olanakların, hizmet kalitesi ve karlılık odaklı kampanyaların özünde müşterilerimizin gözündeki samimi bakışın karşılığı olmak var.

  1. Bu dönemde Günsan Elektrik olarak ne gibi çalışmalar yaptınız?  

Bu süreçte öncelikle sahada olarak, iş ortaklarımızın içinde bulunduğu durumu yakından gözlemleme fırsatı bulduk ve bu şekilde alacağımız kararların yol haritası olmasını sağladık. Sahanın verdiği bilginin ışığında, Günsan Elektrikçi Programı (GEP Club) gibi önemli oluşuma start verdik.

GEP Club, dijitalleşmenin hızla önem kazandığı günümüzde iş ortaklarımızla iletişimimizi ve etkileşimimizi artıracağımız, dijitalleşmenin olanaklarından hep beraber faydalanabileceğimiz bir platform olarak hizmet vermeye başladı. Bu proje ile çok kısa bir süre olmasına karşın, iş ortaklarımız ile karşılıklı etkileşimin olumlu etkilerini şimdiden görmeye başladık.

GEP Club üyesi olan ve sisteme dahil olan elektrikçilerimiz sadece Günsan ürünlerine dair alışverişlerini fırsata dönüştürmekle kalmıyor; online eğitimlerimize katılarak, zengin içerikli montaj ve teknik bilgi videolarını izleyerek de mesleki bilgilerini güçlendirme fırsatı yakalıyorlar. Ayrıca puan kazanmaya da devam ediyorlar.

  1. Önümüzdeki döneme ilişkin görüşleriniz neler ve hedefleriniz neler olacak?

Önümüzdeki dönemdeki temel yaklaşımımız sektörde zirveye uygun bir marka değerinin yapı taşlarını oluşturmak olacak. Sahadaki başarının kalıcı olmasındaki temel faktör olan müşteri sadakatini güçlü marka değeri ile birleştirme stratejimizi bir adım ilerleteceğiz.

Yerel bir şirketin sıcak yaklaşımı ve uluslararası bir yapıya ait olmanın avantajları ışığında, daha yakın ve daha akılda kalır olacağız. Gep Club bunların ilki idi, devamı kurumsal imaj çalışmalarımızla daha da artacak.

Yerel değerler ve evrensel gücün kombinasyonu ise Günsan; gücü enerjisinden gelen bu ekibin zirveye giden yoldan başka rotası olmayacaktır.Gücümüzü sadece bizim değil, tüm paydaşların da bileceği bir konuma odaklandık, başaracağımızdan da eminim.