224kablo
Röportajlar

GÜNSAN’DAN ANLAMLI PROJE 40. Yıl 40 Okul

Günsan Elektrik, sektörde 40.yılını çok anlamlı bir projeyle geride bıraktı. Günsan Elektrik Pazarlama Direktörü Burcu Mungan ile projeleri hakkında söyleşi gerçekleştirdik.

 

Günsan Elektrik 40.yılı geriden bırakırken çok anlamlı bir projeye imza attı neler söylemek istersiniz? 
Elektrik aksesuarlarında inovatif ürün yelpazesi ve yenilikçi yaklaşımıyla öne çıkan Günsan Elektrik’in 40. yılını geride bıraktık. Günsan, 40 yıldır bir yandan ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunacak saha dinamikleri ve küresel parametreleri merkeze alan çalışmalar gerçekleştirirken bir yandan da topluma katkı sağlayacak proje-leri hayata geçiren bir marka olarak önceliklerini belirlemiş. Günsan’ın bu stratejisine ve 40. yılına yakışacak anlamlı bir proje başlatmak istedik. İhtiyaç Haritası iş birliğiyle Türkiye genelinde ihtiyacı olan 40 ilköğretim okulunu belirledik. Gururla imza attığımız 40. Yıl 40 Okul projemizle 40 okulun elektrik donanımıyla ilgili gereksinimlerini karşıladık.  40. yılımızı taçlandırdığımız bu projenin devamını gerçekleştirerek öğrencilerin eğitim hayatına ışık olmayı hedefliyoruz.
Günsan’ın kurumsal sosyal sorumluluk anlamında farklı projeleri de olmuştu bahseder misiniz? 
Günsan’ın şirket kültüründe sosyal sorumluluk projeleri ağırlık kazanıyor. Bu kapsamda yürüttüğümüz projelerden en önemlisi sektörümüzde ilk özelliği taşıyan, “Hayatı Aydınlatan Kadınlar Projesi” oldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve İŞKUR Sancaktepe Hizmet Merkezi işbirliği ile hayata geçirdiğimiz projemizde katılımcı kadınlara teorik ve pratik eğitimler verdik. 3 ay süren teorik ve pratik eğitimlerle elektrikçiliğin temellerini öğrenerek, sahada uygulama da yapan 13 katılımcı kadın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İŞKUR onaylı “Kuvvetli Akım Tesisatçısı Kurs Bitirme Belgesi”ni aldı. Mezun olan 13 kadından 8’i Günsan Elektrik bünyesinde çalışmaya başladı, bir kadın usta ise kendi iş yerini açtı. Bu projeyle birlikte hem kadınlarımıza yeni bir istihdam alanı kazandırdık hem de bu alanda farkındalık yarattık. Projemizle aynı zamanda Altın Pusula, Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülleri, The Hammers, International Gold Media Awards gibi birçok ödüle layık görüldük. 
Geçtiğimiz yıl ise bu projenin devamı niteliğinde olan adımlar attık. “Hayatı Aydınlatan Kızlar” NFT Projesi’ kapsamında, elektrikçi, klima- kombi - yapı tesisat ve iklimlendirme, harita tapu kadastro, ahşap yapı sistemler, kaynakçı olmak üzere beş alanda kızların olduğu NFT’ler tasarlandı. Kadın gücüne vurgu yapılan bu tasarımlarla Meslek Lisesindeki kız öğrencilerin, sadece erkek öğrencilerin yapabileceğine inandığı mesleklere karşı bakış açılarının değişmesine katkı sağlamak istedik. Kampanya için özel olarak tasarlanan NFT Koleksiyonu OpenSea platformunda satışa sunuldu ve elde edilen gelir Meslek Lisesindeki kız öğrencilerin eğitim ve öğretimi için kullanıldı. Şirket kültürümüzden gelen sosyal sorumluluk bilinciyle bu gibi proje ve çalışmaları sürdürmeyi planlıyoruz. 
2023 gündeminiz neler olacak? 
Tüketici odaklı ve kişiselleştirilebilir üretim, dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve toplumsal cinsiyet eşitliği projelerimiz 2023 gündemimizin en önemli maddeleri... Üretim kapasitesi ve verimliliğimizi artıracak çalışmalar ağırlık kazanacak. İhracatta büyümeye odak noktalarımız arasında yer alacak. 
Hedef ve planlarınızdan da bahseder misiniz?
2022 yılında ürünlerimizde önemli ölçüde yenilikler sağladık ve ürün portföyümüzü genişlettik. 2023 yılında da değişen tüketici beklentileri ve satın alma alışkanlıkları çerçevesinde ürün gamımızda önemli yeniliklere imza atmayı planlıyoruz. Öte yandan müşterilerimize enerji tasarrufu sağlayan çevre dostu ürünlerimizi daha da artırmak istiyoruz.