224kablo
Röportajlar

EXPER ELEKTRİK ESKİŞEHİR’DE TECRÜBEYLE YENİLİĞİ BİRLEŞTİRİYOR

Elektrik aydınlatma sektöründe hizmet vermekte olan Exper Elektrik’in kurucusu Cihad Kaymak Volt Gazetesi’ne konuk oldu.

1. Sizi tanıyabilir miyiz? Biraz geçmişinizden bahseder misiniz?

İsmim Cihad Kaymak. 1982 Eskişehir doğumluyum. Memur bir ailenin 3. çocuğu olarak dünyaya geldim. Yüksekokula kadar Eskişehir’deydim. 1999 yılında yüksekokul öğrenimim için Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Meslek Yüksekokulu’na gittim. 2001 yılında mezun olduktan sonra da iş hayatına atıldım.

2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz. Başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?
İlk iş tecrübem lise yıllarımda oldu. Lise 1’den itibaren yaz aylarında babamın da çalıştığı fabrikanın elektrik bakım atölyesinde stajyer olarak çalışmaya başladım.

3. Sektörde olmaya ne zaman karar verdiniz? Sizi bu karara sürükleyen faktörler nelerdi?
İlk çalışmaya başladığım işyerindeki ustalarımın bana işi öğretmek için olan özverileri sayesinde ben sektörde olmaya karar verdim.

4. Firmanızdan ve yaptığınız hizmetlerden bahseder misiniz?
Vatani görevimi yerine getirdikten sonra 2005 yılında kendi işyerimi açmaya karar verdim. 2005 yılından itibaren de ağırlıklı olarak inşaat, elektrik tesisatı dalına hizmet vermeye devam ediyoruz. Exper Elektrik Aydınlatma olarak 2020 yılının Ekim ayından itibaren de yeni işyerimizde faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.

5. Yeni işyerinizin faaliyet konusu nedir?
Yeni işyerimizde lokasyon gereği taahhüt dışında perakende müşterisine de cevap verebilmek adına aydınlatma ürünlerine ağırlık verdik.

6. Hangi bölgelere hizmet veriyorsunuz?
Genellikle Eskişehir ili sınırları içerisinde hizmet veriyoruz.

7. Sektörü nasıl değerlendiriyor ve sektörün geleceğini nasıl görüyorsunuz?
Sektörümüzün en büyük sorunlarından bir tanesi kalifiye eleman eksikliği. Bununla ilgili bakanlıkların bir an önce ortak bir eylem planı hazırlaması gerekiyor. Gerek meslek liselerinden gerekse çıraklık eğitim merkezlerinden daha fazla ve kalifiyeli insanların sektöre kazandırılması lazım. Şu anki tablo devam ederse yakın zamanda çalıştırabileceğimiz insan bulamayacağız.

8. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?
Sektörde 14 yıldır hizmet vermekteyiz.

9. Sizin ve şirketinizin bundan sonraki atılım ve vizyon hedefleri neler olacak?
Hedefimiz 2005 yılında bu yana müşterilerimize verdiğimiz kaliteli hizmeti sektörün yenilikleriyle harmanlayarak devam ettirmek.

EXPER ELEKTRİK
Ihlamurkent Mah. Nilüfer Cad. No:8/C Odunpazarı / Eskişehir