224kablo
Röportajlar

ELEKTRİK SEKTÖRÜNDE EMİN ADIMLARLA BÜYÜYEN MARKA OTEM ELEKTRİK

1-Kendinizi tanıtır mısınız?
Adım Mustafa Hıldır Otem Elektrik firmasının sahibiyim. 1975 doğumluyum aslen Erzincanlıyım.
1990 yılından beri elektrik sektöründe severek çalışıyorum.
Dışa dönük sosyal bir yapıya sahibim başlıca hobilerim arasında scuba diving, gezi ve kitap okumak var.
2-İş hayatınız nasıl başladı?
İş hayatım 1990’lı yıllarda sektörün duayen isimlerinden birinin yanında çıraklık yaparak başladı. Sonrasında ortak bir firma kurdum. Çok geçmeden 2005 yılında da Otem Elektrik kuruldu ve halen faaliyetine devam etmekte.
3-Firmanızın kuruluşu ve faaliyet konuları nelerdir?
Milenyum yılı ile birlikte gelişen dünyada endüstri ve otomasyon sektörlerinde oluşabilecek ihtiyaçları karşılayabilmek adına 2005 yılında Otem Elektrik Endüstri ve Otomasyon firmamızı kurduk. Otem Elektrik, kurulduğu ilk yıllarda otomasyona yönelik temsilcilikleri ile makine imalatçıları ve endüstriyel tesislere hizmet vermekteyken, sonraları müşteri talepleri ve genişleyen piyasa ile birlikte ürün yelpazesini genişleterek 2010 yılı itibariyle elektrik malzemeleri satışına da başlamıştır.
Otem Elektrik kuruluşundan günümüze birçok projede yer alarak iş geliştirme ve tedarikçi konumunu başarı ile gerçekleştirmiştir. Aynı zamanda yurtiçi güçlü bayilikleri, distribütörlükleri ve münferit alımları ile Otem Elektrik, 80.000’den fazla ürünün satışını gerçekleştirerek müşterilerini kaliteli hizmet ile buluşturmaktadır.
4-Bayilikleriniz nelerdir? 
Mutlusan, Şafak, Gewiss, Klemsan, Bemis, Wago, Ack, Chint, Legrand, Obo, Wieland, Lande, Ünal Kablo, Citel, Anly, IC Electronic, Tele Haase 
5-Üretim / hizmet yelpazenizden bahseder misiniz?
Şuan üretim yaptığımız ürünler bulunmamakta fakat yakın zaman içinde üretim yapabilmek için alt yapı yatırımlarımız devam etmektedir. Hizmet verdiğimiz ürünler için elektrik denince aklınıza gelebilecek her ürünün satışını açık ara rekabet ederek yapmaktayız.
6-Hangi bölgelerde faaliyet gösteriyorsunuz?
Yerleşkemiz İstanbul Anadolu yakasında olmakla birlikte tüm Türkiye’de ve yurt dışında hizmet verdiğimiz müşterilerimiz bulunmaktadır.
7-Diğer firmalardan sizi önde tutan özellik nedir?
Uygun fiyat ve kaliteli hizmet politikasından ödün vermeden yeni işbirliği süreçleri geliştirerek inovasyon çağında tüm müşterilerimizin taleplerine hızlı bir şekilde cevap verme ve onları teknolojiye uygun verimli ve kaliteli ürünlerle buluşturma noktasında firmamızı geliştirerek faaliyetlerimizi yürütmeye devam etmekteyiz. 
8-Sektörün gelişimi ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Sektörümüz günümüz şartlarında agresif ancak bir o kadar da keyifli bir sektördür. Bizleri sürekli atak ve zinde tutan bir yapısı vardır ve bu durum sürekli gelişmeye sevk ediyor. Bundan önceki yıllarda oluğu gibi bundan sonrada sektörün gelişiminin hızlı bir şekilde devam edeceğini düşünmekteyim.
9-Firmanızın kalite çizgisini nasıl geliştiriyorsunuz?
Müşteri memnuniyetini en üst seviyede gerçekleştirmeyi ilke olarak benimsemiş olan Otem Elektrik, gerçekleştirdiği başarılı iş ortaklıkları ile her daim teknolojiye uygun yenilikçi ve kaliteli ürün stoklarıyla hizmet vermektedir. Oldukça kapsamlı ürün çeşidiyle uygun fiyat politikasını birleştiren Otem Elektrik, müşterilerinin ihtiyaçlarına en uygun çözüm yolu olmakla birlikte, benimsediği iş ahlakı ve dürüstlük ilkeleri ile de öne çıkan bir firma olmayı hedeflemektedir.
10-İhracatınız var mı? Varsa en çok hangi ülkelere ihraç ediyorsunuz?
Otem Elektrik ihracat konusunda da hızla ilerlemeyi kendine hedef edinmiştir. Kaliteli hizmet ve uygun fiyat politikasıyla ihracat noktasında başta Türk Cumhuriyetleri olmak üzere, Doğu Afrika ve Balkan ülkelerine düzenli olarak malzeme satışını gerçekleştirmekte olan Otem Elektrik, ihtiyaç doğrultusunda farklı hedef ülke-lere de hizmet sunmaya memnuniyetle devam edecektir.
11-Firmanızın kısa ve uzun vadeli hedefleriyle ilgili neler söyleyebilirsiniz?
Bugüne kadar kısa ve uzun vadeli hedeflerimizi gerçekleştirdik hatta uzun vadeli hedeflerimiz kısa vadede gerçekleştirmiş olduk. Bizim hiçbir zaman en büyük olalım en yüksek ciroyu yapalım gibi hedeflerimiz olmadı. Kısa vade hedeflerimizde bulunduğumuz konumu koruyarak genç ve dinamik ekibimiz ile birlikte en iyi hizmeti vermeye devam etmek var uzun vadeli hedeflerimizde ise daha öncede belirttiğim gibi işin sadece satış kısmında değil üretim kısmında olmak var bunun içinde emin adımlar ile ilerliyoruz.