224kablo
Röportajlar

“ÇOCUKLARIMA ÖĞÜDÜM HİZMETTE KUSURSUZ OLMALARI”

“ÇOCUKLARIMA ÖĞÜDÜM HİZMETTE KUSURSUZ OLMALARI”

 (Hacı Aladdin Akkuş)

1. Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Hacı Aladdin Akkuş. Batmanlıyım. 40 senedir elektrik ve aydınlatma sektöründe hizmet vermekteyim. Eğitimimi Batman’da tamamladım. Batman ve çevre illere toptan elektrik ve aydınlatma hizmeti vermekteyim.

2. Firmanızdan bahseder misiniz?

Firmamızı 1980 yılında Akkuş Elektrik olarak ben kurdum. Firmamız elektrik ve aydınlatma sektöründe Güneydoğu Anadolu Bölgesine hizmet vermektedir. Şu an 2 işyeri ile hizmet vermekteyiz. Hedefimiz Batman ve çevre illerin en büyük elektrik ve aydınlatmak şirketi olmak.  Bu hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz. Bu güzel mesleği emin adımlarla daha ileriye taşımayı amaçlıyorum.

3. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?

Hizmette 40. yılımızı geride bırakmaktayız.

4. Objektif olarak çocuğunuzu/çocuklarınızı değerlendirebilir misiniz? İş hayatında kendinize benzettiğiniz ya da farklı bulduğunuz yönleri var mı?

Objektif olarak değerlendirmem gerekirse çocuklarım bu mesleği severek ve isteyerek yapmaktadırlar. Benden sonra şirketimizi daha ileriye taşıyacaklarına inanıyorum. Bizim hayatımız halkımıza hizmet sunmaktır. Çocuklarıma en büyük öğüdüm hizmette kusursuz olmalarıdır. Gelişen yeniliklere ayak uyduran bir nesil yetiştirme çabasındayım.

5. Yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?

Teknolojik yeniliklere açık ve hep kendilerini geliştiren yeni oluşumlarla aktif olarak ülkemizi kalkındıran bir nesil olarak görüyorum.

 (MEHMET ZEKİ AKKUŞ)

1. Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Mehmet Zeki Akkuş. Batmanlıyım. 22 senedir elektrik ve aydınlatma sektöründe hizmet vermekteyim. Eğitimimi Dicle Üniversitesi’nde tamamladım. Batman ve çevre illere toptan elektrik ve aydınlatma hizmeti vermekteyim.

2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?

İlk iş deneyimim babamın yanımda, kendi aile şirketimizde çalışmakla oldu. Sonra da ikinci şubemizde hizmet vermeye başladım. Biz babamızdan öğrendiğimiz bu güzel mesleği emin adımlarla daha güzel daha ileriyle taşımayı amaçlıyoruz.

3. Babanızın aynı zamanda iş arkadaşınız olması nasıl hissettiriyor?

Çok güzel bir his. Babamın engin bilgileri ve deneyimlerinden faydalanarak mesleği en güzel seviyeye çıkarma mutluluğunu sizinle paylaşmak istiyorum.

4. Adaptasyon sürecinde sorun yaşadınız mı? Babanız birden patronunuz oldu.

Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Babam bir patrondan daha çok yol gösterici bir lider olarak yardımcı oldu.

5. Kuşak çatışması yaşıyor musunuz?

Hiç kuşak çatışması yaşamadım.

6. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?

Şirketimizi en üst seviyeye getirme niyetindeyim. Teknolojiye ayak uyduran, ülkemizi kalkındıran bir şirket olmak istiyoruz.