224kablo
Röportajlar

ARSLAN ELEKTRİK: ESKİŞEHİR’DE NESİLE NESİLE  

ARSLAN ELEKTRİK: ESKİŞEHİR’DE NESİLE NESİLE  

2017 yılından bu yana Eskişehir’de elektrik sektöründe hizmet veren Arslan Elektrik sahiplerinden Şefik Arslan ve oğlu Ahmet Arslan ‘Nesilden Nesile’ röportaj serisinin konuğu oldu.

 (Şefik Arslan)

1. Sizi tanıyabilir miyiz?

İsmim Şefik Arslan. 1970 doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. Aslen Eskişehirliyim. 1984 yılından beri elektrik sektöründeyim. İlk iş tecrübem İzmir Göçmen Konutları’nda oldu.

2. Firmanızdan bahseder misiniz?

Firmamız 2017 yılında oğlum Ahmet Arslan adına kuruldu. Daha öncesinde özel bir elektrik şirketinde maaşlı olarak çalışıyordum. 2 oğlum (Fatih Arslan) ile beraber çalışmaktayız. Plan, proje, taahhüt, dekorasyon, tadilat, tamirat, perakende malzeme satışı olarak hizmet vermekteyiz.

3. Sektörde kaç yıldır hizmet veriyorsunuz?                                 

1985 yılından beri elektrik sektöründeyim. 3 yıldır Arslan Elektrik olarak hizmet vermekteyiz.

4. Objektif olarak çocuğunuzu, çocuklarınızı değerlendirebilir misiniz? İş hayatında kendinize benzettiğiniz ya da farklı bulduğunuz yönleri var mı?

Çocuklarım Ahmet ve Fatih iş takibi ve ustalık anlamında çok başarılılar. Ahmet hırslı ve çalışkandır. Fatih de iş konusunda temiz ve estetik çalışmaktadır. İkisiyle de gurur duyuyorum.

5. Yeni neslin sektöre getirdiği soluğu nasıl buluyorsunuz?

Aslında bu soru biraz üzücü. Yeni nesil çocuklar elektrik işine pek hevesli bakmıyor. Yeni elemanlar yok denecek kadar az yetişiyor.

 (Ahmet Arslan)

1. Sizi tanıyabilir miyiz?

Ben Ahmet Arslan. 24 yaşındayım ve evliyim. 14 yaşından beri elektrik işi ile uğraşmaktayım.

2. İlk iş tecrübenizi merak ediyoruz, başka bir firma ya da sektörde faaliyet gösterdiniz mi?

İlk iş tecrübem ilkokul zamanlarında oldu. Mahallemizdeki bir elektrikçide çalışmıştım. Şirketimizi kurmadan önce başka elektrik firmalarında çalıştım. Tarım ve araç alım satım sektörlerinde de hizmet verdik.

3. Babanızın aynı zamanda iş arkadaşınız olması nasıl hissettiriyor?

Babamla beraber çalışmak gerçekten güzel. Kardeşim Fatih ve ben çocukluğumuzdan beri babamla hep arkadaş gibiydik. Bu durum çalışma konusunda bizim için aramızda problem olmuyor.

4. Adaptasyon sürecinde sorun yaşadınız mı? Babanız birden patronunuz oldu.

İş yoğunluğundan dolayı sıkı çalıştığımız için herhangi bir adaptasyon problemimiz olmadı.

5. Kuşak çatışması yaşıyor musunuz?

Bizim için önemli olan aile arasındaki saygı ve çözüm odaklı çalışma. Kuşak çatışması değil de bizden önceki kuşaklarda elektrik tesisat işinin şimdikinden kolay olmaması bizim için avantaj.

6. Şirketinizle ilgili gelecek planlarınız neler, nasıl bir yol izlemek istiyorsunuz?

Şirketimiz daha yeni bir şirket. Daha çok çalışarak, teknolojiyi takip ederek Eskişehir ve çevre illere hizmet vermeye devam edeceğiz.